Blog

 
 
 
Úvod > Blog
 

O našej dlhoročnej skúsenosti so záhradným nábytkom

Aj keď sa leto blíži ku koncu, príjemné a teplé dni stále pretrvávajú a terasovému sedeniu nie je koniec ani začiatkom septembra. Titul za najširšiu ponuku kvalitných súprav, či už z ratanu, kovu alebo prírodného dreva, by si jednoznačne zašlúžil Tintinhal ako aj sesterská stránka Teak and Garden. 

 

záhradný nábytok

 

Celý článok...
 

Kto je minimalista, estét a dizajnér v jednom?

Veľa vecí, málo miesta - toto by mohlo byť motto každého milovníka interiérového dizajnu, no platí to aj pre hocktorého obyvateľa bytu či domu. Alebo ste sa práve presťahovali do vlastného s kopou vecí vo vreciach a krabiciach. Zdá sa, že úložného priestoru nie je nikdy dosť -  chcete si však drobnosti pre nostalgiu zachovať, no zároveň sa o ne nepotkýňať - existuje pre Vás alternatívne riešenie: úložné boxy.

úložné boxy

 

Celý článok...
 

Teakové drevo, kráľ tvrdých drevín

Teakové alebo tíkové drevo je momentálne čoraz viac vyhľadávané a narastá na jeho popularite vďaka jeho odlišnému vzhľadu od európskych druhov driev a taktiež vynikajúcim vlastnostiam. Medzi tie patrí napríklad vysoká odolnosť voči poveternostným podmienkam aj bez akejkoľvek starostlivosti o povrchovú úpravu. Práve dnes sa budeme tomuto nevšednému druhu tropického dreva venovať.

teakovy záhradný nábytok
 

Celý článok...
 

Ako nájsť tú pravú.. stolovú lampu!

Spojítkom pre Vašu domácu pracovňu, detskú izbu Vašich ratolestí, spoločnej obývačky pre všetkých alebo aj Vašej spálne je nenahraditeľný kúsok bytových doplnkov. Nachádzajú sa vždy na rovnakom mieste, podľa ktorého dostali aj svoj prívlastok. Stolové lampy zlepšia osvetlenie, spríjemnia prostredie, v ktorom ste a pracujete a sú skvelým dekorom do Vašich domov. Nepochybujeme však, že dnes je vybrať si z toho veľkého sortimentu ťažký oriešok. Preto tu dnes máme pre Vás pár tipov, ako na správnu kombináciu tienidla a svietidla.

 

stolové lampy

 

Celý článok...
 

Botníky a topánkový svet

Či už máte úžasnú kolekciu topánok alebo Vás je doma veľa, botník je správnym riešením, aby ste mali topánkový chaos pod kontrolou. Dizajnov tohto masívneho nábytku je mnoho - najrôznejšie tvary a rozmery, ktoré organizáciu zjednodušia. Záleží hlavne na množstve topánok, ktoré chcete uskladniť: predtým, ako spravíte konečný verdikt pre kúpu botníka, je vhodné zistiť, čo všetko doma máte. Dajte si všetku obuv na jednu kopu - možno sa Vám podarí ich preriediť - a potom už len hor sa organizovať!

 

biely botník

 

Celý článok...
 

Ratanové doplnky k Vašim službám

Zariaďovanie nového interiéru nebolo nikdy jednoduchšie. Dnes existujú rôzne štýly, v ktorých si môžete bývanie prispôsobiť a hlavne množstvo obchodov a predajní, kde sa nábytok a bytové doplnky dajú nakúpiť. Nech to je vidiecky, retro, chic alebo minimalistický či iný kolorit, treba si vybrať tie správne kombinácie z masívneho nábytku a bytových dekorácii. A ak si myslíte, že záleží len na výbere veľkých kresiel a stolov, ste na omyle! Bez doplnkov a dekorácii na stenu, či stôl alebo hocikde inde, by Váš príbytok vyzeral príliš prázdno a bez citu. 

 

ratanové doplnky

Celý článok...
 

Návod ku šťastiu

V tomto krátkom blogu sa Vám pokúsime vysvetliť, ako nájsť tú správnu cestu ku šťastiu. Samozrejme, neexistuje presný recept s konkrétnymi ingredienciami, ktoré by zaručili pri správnom postupe istý výsledok, ale môžeme sa o to aspoň pokúsiť. Práve pomocou dánskeho fenoménu hygge, ktorý už dlhšie panuje ako jeden zo spôsobov, ako nájsť vo svojom vnútri pokoj a šťastie.

 

kovová vaňa

Celý článok...
 

Ako na fotorámiky?

Mali ste niekedy problém s aranžovaním Vašich fotografii, malieb alebo akýchkoľvek obrázkov? Spolu so širokým výberom foto rámikov Vám prinášame 10 esenciálnych tipov, ktoré Vám budú dostatočným sprievodcom dekorovania rámov na stenu.

fotorámik a písací stroj

Celý článok...
 

Zrkadielko, zrkadielko..

Poznáte ten najuniverzálnejší prvok do Vášho interiéru? Hrajú jednu z významných úloh pri našom každodennom živote. Prvé zrkadlá boli pravdepodobne len odrazy z vodnej hladiny, tvorila ich doska z lešteného kovu, medi, mosadze, a pod. Zrkadlá dnešného typu boli tzv. benátske zrkadlá vytvorené okolo roku 1500. Súčasné sú tvorené tenkou vrstvou hliníka naneseného na zadnú stranu sklenenej tabule. 

 

biele zrkadlá

Celý článok...
 

Kuchynský ostrov stvorený pre veľké priestory

Existuje niečo, čo zväčšuje a zmenšuje priestor kuchyne zároveň? Odpoveď je áno! Kuchynský ostrov má práve túto výhodu. Pracovnej dosky nikdy nie je dosť a zároveň dodávsa objem Vášmu (nielen) variacemu kútiku.

 

kuchynské ostrovčeky

Celý článok...
 

Najlepší priatelia Vašej záhradky

Zlatým zavŕšením v každej záhrade sú ladiace záhradné doplnky. Vkusné dekorácie sú pre záhradnú architektúru ako šperky pre šaty. Najlepšie kúsky majú základ v materiáloch ako kov, drevo alebo keramika. Nech už sú vyrobené z ktoréhokoľvek materiálu, ich popularita stále narastá. 

 

kovové záhradné doplnky

Celý článok...
 

S láskou, Váš mahagón

Hovoríme o jednom z najkrajších a najvzácnejších druhov tropického dreva. Pochádza z exotického stromu Swietenia mahagoni, ktorý je národnou hrdosťou Dominikánskej republiky a Belize. Vďačíme im za červenohnedé drevo s mnohoúčelovým využitím.

 

mahagónový nábytok

Celý článok...
 

Tajomstvá dekoračných figúrok

Na svete existuje nespočetné množstvo dekoračných figúrok, ktoré nám oživujú obývacie miestnosti. Nehovoriac o iných faktoroch, ktoré ich robia zaujímavými v éteri. Jedny z najbizarnejších v tom najlepšom slova zmysle na našom e-shope sú veľmi podarené modely so zvieracou hlavou, no ľudskou postavou. Ako však takýto minifenomén vznikol?

 

figúrky zvierat

Celý článok...
 

Noční pomocníci na Vašich stoloch

Svetlo v našich domovoch je dnes už samozrejmosťou. Zo stropov nám visí hlavný zdroj svietenia, byty si zariaďujeme stojacimi lampami, vchody rodinných domov nám osvetľujú nástenné svietidlá a v neposlednom rade sú našimi pomocníkmi aj stolové nočné lampy. Vedeli ste ale, že práve oni sú tu už vyše sto rokov?
 

nočné lampy

 

Celý článok...
 

Tradičný heraldický symbol 'Fleur-de-lis'

Pojem fleur-de-lis obletel svet svetelnou rýchlosťou od jeho vzniku, no ako samotný symbol nám utkvel v našich pamätiach najviac. Známy štylizovaný kvet ľalie skrýva v sebe viac ako sa na prvý pohľad môže zdať.

fleur de lis

Celý článok...
 

So staromódnym šarmom alebo vintage versus shabby

V rýchlom tempe súčasného života sa nám stále častejšie žiada zastaviť alebo len na okamih spomaliť čas. Kto by sa rád nevracal k starým fotografiám a spomienkam, veciam ktorými sa radi obklopujeme. Ak máte pocit, že pre váš byt neviete nájsť ten pravý štýl, vykašlite sa na to čo sa nosí a zariaďte si ho od srdca. Použite niečo zdedené, zájdite na blšák alebo do bazáru, pohľadajte staré fotografie a skúste si niečo vyrobiť aj sami.

shabby doplnky

Celý článok...
 

Puritánska noblesa s rebelskou recesiou

Márne by ste hľadali iný interiérový štýl, ktorý v sebe skrýva viac protikladov ako stále obľubnejší glamour. Noblesný štýl, ktorý je charakterisický luxusným leskom, očarujúcou nádherou a neskrývanou recesiou.

glamour doplnky

Celý článok...
 

Slobodný, bez záväzkov

Industriálny štýl je pomerne mladý ale veľmi vyhranený trend obľúbený najmä v umeleckých a intelektuálnych kruhoch. Úzko súvisí s typickým mestským prostredím a jeho rýchlym rozvojom. Prirodzene sa začal rozvíjať premenou starých industriálnych budov na neštandardné obytné priestory.

Celý článok...