Úvod > Blog > Ako nájsť tú pravú.. stolovú lampu!
 

Ako nájsť tú pravú.. stolovú lampu!

Spojítkom pre Vašu domácu pracovňu, detskú izbu Vašich ratolestí, spoločnej obývačky pre všetkých alebo aj Vašej spálne je nenahraditeľný kúsok bytových doplnkov. Nachádzajú sa vždy na rovnakom mieste, podľa ktorého dostali aj svoj prívlastok. Stolové lampy zlepšia osvetlenie, spríjemnia prostredie, v ktorom ste a pracujete a sú skvelým dekorom do Vašich domov. Nepochybujeme však, že dnes je vybrať si z toho veľkého sortimentu ťažký oriešok. Preto tu dnes máme pre Vás pár tipov, ako na správnu kombináciu tienidla a svietidla.

 

stolové lampy

 

Dizajn, farba, textúra

Väčšinou sú lampy na stôl už spojené s tienidlom, ktoré sa k nemu aj vizuálne hodí. Je tu ale priestor na experimentovanie a hľadanie ešte lepšej alternatívy. Častokrát sa stretnete s neutrálnym jednofarebným textilným tienidlom, ktoré by sa hodilo asi k hociktorému základu. Skúste však siahnuť po niečom kreatívnejšom, nápaditejšom - a určite nie jednofarebnom! Farby dokážu oživiť a zázračne skrášliť priestor. Prvý zlepšovák môže teda spočívať vo farbe, textúre a hlavne dizajne, ktorý si vyberiete. Ako príklad uvádzame obrázok s rovnakou lampou, ale odlišnými tienidlami.

 

tienidlá na stolové lampy

 

Veľkosť, výška, šírka

Ďalšia možnosť vyskúšať niečo nové je hľadať rôzne tvary. Tienidlá ako také neexistujú len okrúhle s určitým priemerom. Vyskúšajte geometriu v praxi - obdĺžniky, štvorce a podobné útvary. Možno si všimnete aj ich veľkosť. Zmenu môže priniesť aj výška tienidla, ktorá by mohla skrátením zvýrazniť zaujímavý prvok na svietidle alebo predĺžením tlmiť svetelné pôsobenie. Dôležité je nebáť sa toho nového, na prvý pohľad možno čudného.

 

ratanové tienidlá

 

Druh lampy

V neposlednom rade však nezabúdajme na dominantnú časť našej kombinácie, na samotnú lampu. V dnešnej dobe je stolných lámp na trhu až-až. Tie svoje si nájdete aj v kategórii stolové lampy. Vyberte si materiál, ktorý bude lichotiť zvyšku nábytku u Vás doma. Chcete, aby vynikla lampa? Zvoľte masívnejší typ a kratšie tienidlo. Našli ste perfektné tienidlo a stačí Vám neutrálnejší základ? Zvoľte jemnejšiu veľkosť, napríklad tenšiu lampu v čiernej, neutrálnej farbe a máte to vybavené. Hlavne od srdca i od štýlu, ktorému ste verní a v ktorom plánujete svoj príbytok zariaďovať. 

 

podstavce lámp

 

Ostáva Vám už len jediné! Virtuálne sa prejsť do nášho e-shopu k tienidlám a stolovým lampám alebo zájsť osobne a vyskúšať si kombinovateľné s nekombinovateľným! Pozývame Vás.