null

 
 
 
Úvod > Blog > Najlepší priatelia Vašej záhradky
 

Najlepší priatelia Vašej záhradky

Zlatým zavŕšením v každej záhrade sú ladiace záhradné doplnky. Vkusné dekorácie sú pre záhradnú architektúru ako šperky pre šaty. Najlepšie kúsky majú základ v materiáloch ako kov, drevo alebo keramika. Nech už sú vyrobené z ktoréhokoľvek materiálu, ich popularita stále narastá. 

 

kovové záhradné doplnky

 

Zakliata kovová krása

Okrasné či praktické predmety? Kov v záhrade môže mať mnoho podôb. Jedným z najobľúbenejších doplnkov sú zvončeky. Zvláštne motívy spolu s čarovným hlaholivým zvukom zvonov dodáva k romantickej záhrade tú pravú atmosféru.
Železné doplnky teda pôsobia svojím vzhľadom, a okúzlia zvukom. Jemné podkuté tóny zvonkohier rozmanitých veľkostí a typov sa dajú našimi ušnými bubienkami vystopovať aj pri slabých náznakoch vetra. Ich prítomnosť nám pripomína, že sa v záhrade stále niečo deje a príroda žije. V predchádzajúcich rokoch mali záhradkári v obľube rozmanitosť farebnej škály, no dnes sa čoraz viac objavujú hrdzavé dekorácie. Treba však pripomenúť, že to je len imitácia hrdzavého efektu povrchu, ktorý sa dostal do módy vďaka krásnej červenohnedej farbe. Tá zabezpečí vyniknutie originálneho dizajnu. Okrem iného vyzerá nenútene a ladí prirodzene so zeleným prostredím. 

 

záhradné doplnky

 

Idylická atmosféra stvorená do záhrady

Charakteristickou črtou všetkých originálnych kovových doplnkov je horúci dotyk ľudskej zručnosti a fantázie. Nekonečnú tvárnosť a mnohostrannosť kovu odzrkadľuje bohatá ponuka záhradných doplnkov a najrôznejších praktických drobností. Spomeňme aj dekorácie, ktoré skrášľujú naše kríčky a záhony. Je to mix klasických ornamentov s novými, súčasnými motívmi. Toto spoločné fungovanie navodzuje príjemné pocity pri posedení počas letných večerov.
Svoje uplatnenie nájdu aj pri kvetináčoch, na terasách, ale aj na balkónoch.

Na záver môžeme teda skonštatovať, že ich najlepšou vlastnosťou je ako jednoducho vedia dotvoriť skvelú náladu v zelenom prostredí našich terás.