Úvod > Blog > Ako na fotorámiky?
 

Ako na fotorámiky?

Mali ste niekedy problém s aranžovaním Vašich fotografii, malieb alebo akýchkoľvek obrázkov? Spolu so širokým výberom foto rámikov Vám prinášame 10 esenciálnych tipov, ktoré Vám budú dostatočným sprievodcom dekorovania rámov na stenu.

fotorámik a písací stroj

  • Pokiaľ ide o zavesenie diel, na ktoré sa má návšteva pozerať postojačky, napríklad vo vchodovej hale, dbajte na to, aby stred Vášho obrazu bol približne 150 až 160 centimetrov od zeme. 
  • Dekorujete miestnosť, ktorá je primárne určená na sedenie? Pre tieto izby je vhodná inštalácia fotorámikov v trochu nižšej polohe. Nápomocná Vám môže byť asistencia človeka; tá by naštelovala fotorámik vo výške, ktorá Vám z polohy sediaceho príde príjemná. Riešením je aj rámček, ktorý je na postavenie. Tak jednoducho a ľahko sa na Vás bude usmievať fotografia z dovolenky na stolčeku pri gauči. 
  • Umelecké obrázky sú doplnkovou časťou Vášho nábytku a preto je dôležité zariadiť si najprv masívny nábytok a až potom bytové doplnky a dekorácie, čo Vám zaručene ušetrí čas, energiu a aj zbytočné diery v stene.

fotorámčeky

  • Ak plánujete vešiať rámy nad nejaký väčší kus nábytku, dodržujte vzdialenosť 20-25 centimentrov od spodnej časti rámu k danému nábytku. Ak by bol rámik priveľmi vysoko, mohol by zničiť estetický dojem a taktiež pôsobiť rušivo. 
  • Obývačka. Gauč. A niečo nad? Výborný nápad. Najatraktívnejšie zapôsobí obraz v ráme, ktorý dosahuje aspoň dve tretiny z veľkosti sofy. Vďaka tomuto dosiahne nábytok s dekoráciou dokonalý balans. To isté platí aj pri iných masívnych kusoch, ako napríklad posteliach. 
  • Neviete, ktorý rámček je najlepšou možnosťou pre Vašu spomienku? Nebojte sa ladiť farby s farbami Vašich fotografii. Ak máte fotku, ktorá potrebuje trochu oživiť, stavte na zaujímavý dizajn - vyrezávané rámiky alebo so zaujímavým prvkom, ktoré isto nesklamú. Nahromaždilo sa Vám viac fotografii: skúste rámiky na viac fotografii - sú rozkladacie, na postavenie, ale aj na stenu. Ak nechcete experimentovať a ste za minmalizmus, drevený rámik je Vaším spoľahlivým kamarátom.

ozdobné fotorámiky

  • Nebojte sa expeimentovať s viacerými rámami, ktoré môžete aranžovať do hociktorej svetovej strany alebo dokonca nasledovať najnovší trend a skúsiť povešať obrázky do rôznych foriem či tvarov alebo tradičných mozaík. Ešte jednoduchším riešením môže byť rám na viac fotografii, ktorým ‘pribijete' dve muchy jednou ranou.
  • Ďalšia rada pri skupinových aranžmách rámov, ktorá môže byť užitočná, je viac menej indiviuálna a závisí od konkrétneho nábytku, s ktorým má ladiť v priestore, ale všeobecne tu platí zlaté pravidlo: medzery medzi jednotlivými rámčekmi by mali mať 5 až 10 centimetrov. 
  • Ako najľahšie získate návrh na skupinovú koláž rámčekov? Rozvrhnite si všetky rámčeky, ktoré by mali ísť spolu, na zem a vytvorte si inštaláciu, ktorá Vám najviac vyhovuje. Odfoťte si ju a hor sa na klincovanie! Je to také ľahké. 
  • A posledná rada: najlepšie sa aranžuje nepárny počet rámov. Navrhnite si, ktorý bude v strede a zvyšok sa Vám bude oveľa ľahšie presúvať.


Veľa šťastia!