null

 
 
 
Úvod > Blog > Kuchynský ostrov stvorený pre veľké priestory
 

Kuchynský ostrov stvorený pre veľké priestory

Existuje niečo, čo zväčšuje a zmenšuje priestor kuchyne zároveň? Odpoveď je áno! Kuchynský ostrov má práve túto výhodu. Pracovnej dosky nikdy nie je dosť a zároveň dodávsa objem Vášmu (nielen) variacemu kútiku.

 

kuchynské ostrovčeky

 

Spája a oddeľuje

V ostatných rokoch sa stáva kuchyňa neoddeliteľnou súčasťou obývacieho priestoru. Jednoduché a praktické riešenie, ktoré spája príjemné s užitočným. Kuchynský ostrov sa môže stať ideálnym riešením ako opticky oddeliť kuchynskú linku od obývacej časti. Samotný názov napovedá, že by to mal byť kus nábytku prístupný zo všetkých strán, nehovoriac o tom, že by mal byť aj obojstranne využiteľný. Z kuchynskej časti poslúži ako ako pracovná, odkladacia alebo servírovacia plocha. Pridaním barových stoličiek sa stane obľúbeným rozšírením jedálenského priestoru. V západných krajinách, kde sú v obľube väčšie miestnosti, sa využíva ostrov do stredu samotnej kuchyne a má úlohu ‘nahrávača’, resp. multifunkčnú rolu. Väčšina kuchynských ostrovov poskytuje aj praktické úložné priestory. Kuchynský ostrov si rýchlo zamilujete a čoskoro sa stane obľúbeným miestom celej rodiny.

 

drevené kuchynské ostrovy

 

Originálna dominanta

Okrem praktického využitia môžeme kuchynský ostrov vnímať ako výnimočný kus nábytku. Prakticky oddeľuje ale štýlovo by mal obe časti miestnosti spájať. Môžete si vybrať rôznu veľkosť, farbu aj prevedenie. Pri výbere by sme mali zvážiť aj predpokladaný spôsob využitia. Kolekcia Tintinhal ponúka klasické ostrovy vidieckeho typu inšpirované najmä americkou tradíciou.

 

Na praktické maličkosti

Umiestnenie ostrova v priestore umožňuje použiť ďalší originálny kuchynský doplnok, záves na rôzne praktické maličkosti alebo nápadité dekorácia. V závislosti od prevedenia môže byť sám o sebe sympatickou kuchynskou dekoráciou. V neposlednom rade je na Vašej kreativite, čo nové vymyslíte a obohatíte Váš priestor v kuchynskej miestnosti.