Úvod > Blog > Návod ku šťastiu
 

Návod ku šťastiu

V tomto krátkom blogu sa Vám pokúsime vysvetliť, ako nájsť tú správnu cestu ku šťastiu. Samozrejme, neexistuje presný recept s konkrétnymi ingredienciami, ktoré by zaručili pri správnom postupe istý výsledok, ale môžeme sa o to aspoň pokúsiť. Práve pomocou dánskeho fenoménu hygge, ktorý už dlhšie panuje ako jeden zo spôsobov, ako nájsť vo svojom vnútri pokoj a šťastie.

 

kovová vaňa

 

Slovo hygge

Toto špeciálne slovo pochádzajúce z dánštiny nemá v našich končinách ekvivalent. Je to podobne ako s nemeckými, japonskými alebo i s ostatnými severskými krajinami, kde slová majú viacvrstvový význam a nedá sa úplne ľahko preložiť do jedného slova.Hygge sa teda vykladá ako niečo útulné, pohodlné, teplé, príjemné, no zároveň má úplne širší a hlbší zmysel.

 

Hygge u Vás doma

Aj vy si teda môžete spríjemniť svoje chvíle. Nezáleží či v lete, či v zime, vonku či dnu či spíte alebo bdiete, hygge sa dá dosiahnuť veľmi jednoducho. 

V Dánsku majú najvyššie percento vytvárajúceho sa hygge počas zimy, keďže sú dlhé a bez denného svetla. Vtedy chodia domov s plánom vytvoriť si tú čo najpríjemnejšiu náladu pomocou sviečok, lampášov a väčšinou svietia lampami, ktoré majú pomerne nízke osvietenie žiarovky. Pre príklad udávame spojenie z nášho výberu Yankee Candle sviečok a jedinečných lampášov, ktoré dopomôžu k tomuto efektu. 

 

lampáše

 

Ako bolo spomenuté, tak isto je možné hygge aj v teplejších mesiacoch a dokonca aj vonku. Je to aj o ľuďoch, s ktorými trávime čas a možno aj na lokalite, ktorá je vybraná. Neváhajte sa podujať na organizovaní malého pikniku s najbližšími, zrelaxovať a užiť si chvíľku voľna niekde v prírode. Vziať si môžete i tento piknikový kôš z kolekcie Sweet Home, ktorý určite nesklame, aj vďaka už pripravenému setu príboru a tanierikov a hlavne chladiacemu priestoru na pochúťky.

V neposlednom rade znamená hygge aj pocit domova a pohodlia so samým sebou. Stačí sa pohodlne usadiť na gauč u Vás doma, pri vonných sviečkach a čítať Vašu obľúbenú knihu a cítiť bezstresový pokoj, a pokoj v duši.